Slimme thermostaten

Slimme thermostaten vergelijken

Om jouw energieverbruik onder de loep te krijgen, is een slimme thermostaat de uitkomst om dit bij te houden. Hiermee krijg je een beeld wat jij per maand verbruikt aan energie. De meeste slimme thermostaten zijn ook nog eens te besturen van een afstand. Dit kan door middel van het gebruik van een app., hiermee kun je ook nog eens de tempratuur in huis regelen. De slimme thermostaten zijn ook nog eens zelflerend: dit betekend dat jouw thermostaat gegevens uit het verleden haalt en daarmee het juiste stookgedrag regelt.


Energieleverancier

Een slimme thermostaat kan je ook inzicht geven wat voor energieleverancier het beste bij jouw energieverbruik past. Omdat de slimme thermostaten jouw verbruik nauwkeurig bij houden, kun je met de gegeven informatie gemakkelijk opzoek naar een energieleverancier die bij jou aansluit. Door online te vergelijken kun je bekijken welke het beste bij jou past, daarmee laten ze ook nog de voordeligste tarieven zien. Op deze manier krijg je een goed inzicht hoeveel je kunt besparen op jouw energierekening.

Hoe slim is een slimme thermostaat

Deze ‘’slimme’’ thermostaat heeft niet voor niks zijn naam te danken, wat deze thermostaat nou zo slim maakt is om de volgende redenen.
 
Zelflerend vermogen: Eerder al beschreven, maar de thermostaat is in staat om zichzelf dingen te leren, dit gebeurt op basis van gegevens uit het verleden, waardoor de thermometer exact de juiste stookgedrag weet.
Buitentempratuur: De thermostaat kan rekening houden met de tempratuur van buiten en zich hierop aanpassen.
Aanwezigheidsdetectie: Op basis van licht en bewegingssensoren kan de thermostaat merken of er personen in huis aanwezig zijn, hierdoor kan de thermostaat zichzelf inschakelen.
Op afstand bedienbaar: Door middel van een app of website kun je de slimme thermostaten op afstand besturen. Hierdoor voorkom je dat je jouw kachel onnodig aan laat staan.
Verschillende vertrekken: De thermostaat kan onderscheiden wat het moment van de dag is: ochtend, middag, avond. De thermostaat baseert op deze gegevens zijn tempratuur en kan dan minder of meer verwarmen.

Besparen met tijdregeling

De slimme thermostaat is in staat om temperatuur aan te passen op het moment van de dag. De tempratuur kun je zelf afstellen op de gewenste tempratuur. Door middel van het klokprogramma kun je bepalen welk tempratuur je op welk moment van de dag je wilt. Bovendien is de thermostaat ook nog eens uitgerust met een geofencing. Dankzij dit stukje techniek, voelt de geofencing wanneer jij thuiskomt, en past hier de verwarming op aan.

Bedienen op afstand

Sommige thermostaten geven de mogelijkheid om zelfs apparaten op afstand te besturen. Dit kan door middel van slimme stekkers, hiermee kan je jouw apparaten aan of uit zetten.
De slimme stekkers worden bestuurd met een app die bij de slimme thermostaat hoort. Dit is een extra manier om energieverspilling tegen te gaan.

Meer vragen?

Neem contact op